Karin Ramaker.


Ziek.

Een callcentermedewerker op de stoel van de arts:

Verzuimbureaus (meer dan 100 in Nederland) worden blijkbaar ingeschakeld door bedrijven om ziekteverzuim te verminderen. Naar een Arbo arts sturen is namelijk kostbaarder. Er wordt een medisch dossier opgebouwd wat helemaal niet mag.
Bovendien helpt dit helemaal niet om een zieke eerder aan het werk te helpen. Men wordt, door middel van een telefoongesprek, onder druk gezet om toch te gaan werken. Tijd voor Opkrabbelen? Is jouw werkgever verbonden aan een verzuimbureau en je meldt je ziek, hoef je alleen te melden dat je ziek bent. Je hoeft niet uit de doeken te doen wat de inhoud verder is.

(En het wordt nog erger. Deze verzuimbureaus maken gebruik van een database die onveilig blijkt te zijn. De medische gegevens van Jan en Alleman zouden zomaar opgevraagd kunnen worden als een verveeld schooljochie op een dag even niets te doen heeft en besluit voor de lol het systeem te kraken. Zie deel 2 van Zembla. Schokkend.)


Reactie

  1. Marco Raaphorst avatar
    Marco Raaphorst

    alles voor de poen. de mens als nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten