Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

We doen moeilijk.

In je nieuwe sleehaksneakers teveel lopen en met blaren op je hielen naar huis gaan. Persé je pumps aan willen tijdens een stapavondje want dat staat zo leuk bij je jurkje. Tegenwoordig proppen we dan ook nog flatjes in een handtasje zodat we in ieder geval nog naar huis kunnen zonder die steltenlopers. Op enorme sleehakken naar de bus strompelen, zwikken op je ene voet en de stoep de schuld geven.

We doen moeilijk. ...

Eigenlijk is het behoorlijk stom en vinden we die Uggs, hoe ellendig lelijk ze ook zijn, ontzettend prettig om op te lopen. Geef ons gewoon makkelijk schoeisel! Fijn om naar te kijken maar ook fijn om aan je kwetsbare voeten te hebben. Waarom maken we het ons zo moeilijk door enorme hakken te kopen en alleen aan te trekken omdat het ‘zo mooi staat’ maar niet omdat ze zo praktisch zijn? Zijn vrouwen wat dat betreft gewoon teveel ijdeltuiterig?

Zelf draag ik alleen hakken als ik een zitavond heb. Leuk eruit zien, prima, maar ik heb geen zin in pijnlijke voeten, pijnlijke kuiten en pijn in m’n rug! Ook kijk ik naar de vorm van de hakken als ik dan toch hakken koop. Sleehakken lopen het prettigst, maar ze moeten dan niet al te hoog zijn. Pumps zijn voor mij een no go, bovendien staan ze me niet. Wat doen vrouwen zichzelf eigenlijk aan, vraag ik me steevast af, als ik weer een avondje op enorme hakken sta te staan.

Hoewel de Fashionstylisten en modekoningen per definitie mopperen op het Hollandse schoeisel. Vrouwen zouden te weinig hakken aan de voeten dragen en teveel ‘te makkelijk’ willen doen. Wat vinden we zelf eigenlijk? …


8 reacties op “We doen moeilijk.”

  1. Ik ben gék op mijn Crocs! Draag ze graag, veel en al jaren. Heb ze in verschillende modellen: de lelijke ‘klomp’ in verschillende kleuren en de teenslipper.
    Verre van sexy, maar heel erg comfortabel!

  2. Haha, tijdens het lezen dacht ik al ‘dit gaat niet over de Nederlandse vrouw, want die kiest vooral voor praktisch’. Vergeleken met bijvoorbeeld Londen zijn er hier nauwelijks echte hoge hakken te koop en in Londen is het juiste moeilijk om elegante lagere hakken te vinden. En kijk maar op straat en op kantoren, flinke hoge hakken zijn eerder uitzondering dan regel.

    Ik zal nooit schoenen kopen die niet lekker zitten, daar krijg je ook alleen maar vervormde voeten van, maar ik houd wel van elegante schoenen met hakken die niet altijd meer lekker zitten na een dag dragen. Dus draag ik net als jij alleen hoge hakken als ik niet al te veel hoef te lopen. Hakken tot ca. 8 cm zijn sowieso geen probleem, maar daarboven voel ik het aan het einde van de dag dus wel.

  3. Dol op stoere laarzen en vrouwelijke pumps met een hakje, crocs no go, afschuwelijk hoog ook no go. (idd. Nederlandse, praktisch en naar deze standaard vrouwelijk :) – euh blote voeten eigenlijk nog het meest comfortabel. Ik heb me deze week uitermate verbaasd over het aantal schoenen in de kasten van de jeugd (>8cm en >15 paar) en me kostelijk vermaakt over de verdeling van mijn leuke ondraagbare pumps welke nu al op de lijst van mijn testament mogen staan…meisjes, jaja…ik ga dus voor praktisch, stoer en vrouwelijk..

  4. Ik zweer bij mijn AllStars! Altijd goed en kun je ook nog eens in verschillende kleurtjes kopen =D

  5. Het idee van pumps, mooie schoenen, van sierlijk schoeisel: geweldig. De uitwerking: afschuwelijk. Voor mij daarom vooral platte schoenen, wat de fashionista’s ook zeggen. Van hakken krijg ik pijn in m’n rug, in m’n voeten, in m’n kuiten… en dat vind ik ze echt niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten