Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Slippertje.

Bij zomergevoel horen rood gelakte teennagels in parmantige slippers. Nu is het moderner om flipflops te roepen omdat het geluid dat een slipper maakt flipflop flipflop is en niet slipper slipper. Nu had ik vanmiddag, al fietsende, een slippertje gemaakt.

Het bord gaf het al aan: 30 graden in de volle zon. Ik wilde heel graag mijn zwarte colbertje uitdoen en over het stuur gooien van mijn fiets maar telkens als er een stoplicht in aantocht was sprong ie op groen dus dacht ik telkens; ik fiets maar door.

poedelen in het poedelbad.

Ik was net naar de apotheek geweest om een nieuwe neusspray op te halen. Sinds een aantal dagen voelde mijn voorhoofd als een doorlopende kater en had ik last van enorme jeukogen; een teken dat de pollen weer rondvlogen in de Nederlandse lucht. Ik kan daar dus niet tegen. Mijn apotheek was op de route langs verse grasvelden waar men weer druk gemaaid had. Nu zijn de graspollen nog niet in actie, naar mijn weten, maar toch kan ik het onwijs benauwd krijgen van de geur van vers gemaaid gras. Nu is er discussie over gemaaid gras en graspollen. Ik vertel alleen maar dat ik het er onwijs benauwd van krijg. Van vers gemaaid $#@! gras.

Mijn slipper viel van mijn voet af. Vraag me niet hoe mijn slipper van mijn voet af viel want dat weet ik echt niet. Hij lag daar op de weg en ik moest snel mijn fiets aan de kant zetten om met blote voet op het vieze asfalt mijn slipper te gaan halen. Uggs zitten om diverse redenen ook zoveel beter. …


Eén reactie op “Slippertje.”

  1. Leuke blog! Alleen trek ik met dit weer geen Uggs aan; ondanks dat je wel gelijkt hebt. Onze stoep ligt vol met takken waardoor ik nogal eens wat gemene krassen op mijn voeten heb staan :S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten