Write On Thursday. #WOT Deel 27.

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Ik zou het liefst het woord Chickies willen gebruiken maar dat lijkt me geen goed plan. In plaats daarvan is de #WOT vandaag:

Arrogant * als je jezelf heel goed vindt en als je op anderen neerkijkt

Hij zit op een houten tafel bij strandtent De Staat in Scheveningen in alleen een korte broek. Hij laat z’n gebruinde lijf goed zien, en een grote schoudertattoo. Hij knikt naar alle voorbijgangers alsof het zijn strandtent is. Ook als ik kom aan lopen knikt hij. Tegen vriendlief zegt ie: ‘Je mag ook onder de parasol zitten hoor. Schuiven wij op.’ Maar dat wordt niet echt vriendelijk gezegd. Het heeft een arrogante ondertoon.

Ik neem plaats en begin in mijn boek te lezen. Tussendoor drink ik wat en voel de warme zon op mijn gezicht. Vriend schiet het water in. Hij heeft het zichtbaar moeilijk met het hete weer. Ik daarintegen vind dit heerlijk genieten. Hoe warmer hoe beter. Ik draai nog een bladzijde om.

‘Hey gozer!’ hoor ik opeens achter me. Er komen twee andere beachboys aan lopen. De ene duidelijk niet gekleed op dit hete weer. Hij trekt zelfs zijn vest niet uit. ‘Neem een witbiertje van mij. Loop maar even naar binnen en zeg even dat het op 189 moet.’ De blonde boy op de tafel zwaait wat met zijn hand. Gozer nummer een loopt sjokkend op zijn slippers naar binnen. Met drie witbiertjes komt hij even later naar buiten.

‘Nog iets gehoord van Daisy?’
‘Nee, die fokking chick speelt spelletjes.’
‘Wat doet ze dan?’
‘Ach, leipe shit joh. Wreed gewoon.’
‘Maar eh, heb ik jullie al verteld dat ik gecast ben voor een tv serie? Ik ga voor een paar maanden, als ik word uitgekozen, naar Corsica.’
‘Wat ga je daar doen man?’
‘Meedoen aan die tv serie! Net nu ik die chick heb leren kennen. Echt. Kon niet op een slechter of beter moment.’
‘Wat ben je nou aan het doen gozer? Zit je jezelf te fotograferen?’
‘Hij zoekt een nieuwe profielfoto voor Facebook!’
‘Heb je die foto opgestuurd naar Monique?’
‘Nee.’
‘Gonneke!’
‘Nee!’

Er komen nog een tiental namen voorbij voordat de beachboy op de tafel de juiste naam raadt. Ze hebben het nog over kleine tietjes, blonde meiden en de bikini van een ‘babe met die blauwe handdoek’ en dan is het tijd om te gaan.

Nog heel even moet de blonde beachboy van de tafel een verhaal kwijt. Een verhaal dat best iedereen op het terras mag horen. Over een chickie die hem had gebeld en waarmee hij had ‘gepraat en een beetje gezoend’ de hele avond. ‘Schoot niet op joh!’ Er moest waarschijnlijk broodnodig gewipt worden. Dat zag het chickie niet zitten. Ze ging dus naar huis. ‘Hele avond voor niks geweest.’ Was zijn constatering. …

17 Comments

  1. Nou, dit is bizar!!!! Ik schrijf een stukje, kijk wat jij voor ons in petto hebt, en zie daar! Arrogantie. Toeval bestaat niet.
    Ik zet er gelijk een #WOT notitie bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *