Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Wat als het morgen over is…

bye
Photo made by Vermin Inc.

Dat het zomaar afgelopen kan zijn is iets waar je liever niet al te vaak over nadenkt. Op het moment dat je er wel over nadenkt gaat er soms een vervelend nieuwsmoment aan vooraf. Dat iemand, expressief en vol positiviteit en eigenzinnigheid ineens wegvalt. Niet persé iemand waar ik een vriendschapscontact mee had maar wel een paar keer koffie mee gedronken had.

Terwijl ik in de bus zat naar Zeist richting boekhouder, die langs weilanden reed met een lange lus van wolken die in oneindigheid aan me voorbij trokken, bedacht ik me dat je alles uit je leven moet halen. Als het de les is dat je op een maandagmiddag nietsvermoedend op weg bent (naar huis? naar een afspraak?) en naast een vrachtauto rijdt die wil afslaan en jou raakt waardoor je valt…

YOLO!

We maken ons soms zorgen om niets. Piekeren om niets; om kleine dingen die in ons hoofd alleen maar groter en groter worden. We vergroten onze nukken en mopperen over irrelevante zaken. We durven de drempels niet over en nemen geen risico’s omdat we niet vooruit willen. We willen veel maar doen er weinig aan. We stagneren, draaien om ons as en vullen de gaten met smoesjes. We houden ons zelf soms gruwelijk tegen en doen niet waar we gelukkig van worden. Dat is voor mij de les van vandaag. Haal eruit wat erin zit. Voor je het weet lig je op een maandagmiddag ineens onder een vrachtauto die rechtsaf wilde terwijl jij rechtdoor ging.


7 reacties op “Wat als het morgen over is…”

 1. Geniet iedere dag van wat je doet. Plan niet meer dan 3 dingen per dag en doe alleen de dingen waarvan je denkt “HELL YEAH” anders doe je ze lekker niet.

 2. Het is echt goed om je daar bewust van te zijn. Het maakt het leven alleen maar waardevoller. En bewuster.

  “I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived. I did not wish to live what was not life, living is so dear; nor did I wish to practise resignation, unless it was quite necessary. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life” DHT

 3. Natuurlijk bedacht ik dat dit ieder ander kon gebeuren. En dacht ik voor mijzelf – leef nu, leef vooral in het nu – ….
  maar bovenal denk ik vooral wat ongelooflijk kut! en waarom zij?

 4. Mooi, en indrukwekkend!
  Leef en geniet nu!
  “Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.”
  Buddha

 5. @Sytske: die vraag stel ik mezelf al niet eens meer … het is zo. het is naar maar het is zo …

 6. […] en ik wil eruit halen wat erin zit. Alsof ik hongerig ben naar alles en het gevoel heb dat het zomaar voorbij kan zijn en ik het moment niet gegrepen heb. Maar ik loop soms te hard. Ga aan ‘dingen’ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten