marcom13

Vanmorgen reisde ik met de sprinter naar Amsterdam RAI om de stempels te volgen op de stoep naar het beursgebouw waar MARCOM13 was, een marketing en communicatie beurs. Ik had gehoopt op een wat vernieuwendere beurs over de digitalisering van marketing en over sociale media omdat we nu eenmaal erg snel veranderen qua marketing en communicatie, en ik had gehoopt dat er naast vele bedrijven ook voldoende input zou zijn voor zelfstandig professionals, zoals ik. Ik had absoluut geen illusies dat het stukje creativiteit vertegenwoordigd zou zijn.

Ik sloot aan in de rij met mensen die hun barcodes zelf konden scannen maar er kropen maar liefst twee mannen in pak voor. De man die daarna achter me stond was zo vriendelijk om met breed gebaar mij het scanpodium te geven. Ik zei ‘dank u wel.’

Eenmaal binnen en met de roltrap naar boven kreeg ik nog een paar folders (ik lees ze nooit, jij wel?) en zag ik een La Place. Slim ja, ik had inderdaad zin in een kop koffie. Het was echter een beetje druk dus ik besloot eerst maar eens naar die Philipsman te gaan luisteren. Er stond inderdaad een blauw lint waar ik met mijn slanke zelf langs kon en luisterde naar de presentatie toen een man op mijn schouder klopte en me verzocht weg te gaan. ‘Dit is het VIP gedeelte.’ Oops.

Ik vond het zielig voor die mensen die lezingen en presentaties hielden pal langs een looproute. Daar zaten dan een handjevol mensen bij en sommige mensen liepen weer weg maar het rumoer van voorbijlopende mensen die aan het praten waren verstoorden de sessies.

Ik liep langs standjes met bedrijven die vast meer konden vertellen over hun bedrijf maar ze staarden naar pennen en computerschermen. Een Rus (ik vroeg waar hij vandaan kwam) vroeg me wat het wachtwoord was en ik vroeg weer een stroopwafeldame maar nee, nergens op billboards of posters te zien. ‘Aah, het staat op onze nametag ketting!’ riep hij en tikte meteen het wachtwoord in. Of ik hier om een speciale reden was of alleen maar om rond te lopen. Ik vond het moeilijk die vraag te beantwoorden.

Na ruim een uur hield ik het voor gezien. Het was nog niet zo heel erg druk, maar des te drukker bij de La Place zag ik. Ik besloot ergens anders een broodje te eten en de rest van de middag te besteden aan mijn schrijfwerk en wat facturen te maken voor BlogBoekbestellingen. Mijn conclusie? Misschien zijn beurzen uit.

4 thoughts on “MARCOM13

  1. Zoals gezegd ik was er vorig jaar en constateerde dezelfde dingen als jij. Die lezingen en presentaties komen zeer slecht uit de verf (super gehorige open ruimtes waar je je niet op de lezing/presentatie kan concentreren), de stands daar kom je niet omheen maar wat heb je er precies aan.. Bij de onderwijs-beurs zo’n zelfde ervaring, zie blogpost: http://www.agnesswart.nl/werkt-zon-beurs-nog-wel-in-2013/
    Tijd voor een ander concept als je het mij vraagt!

  2. Ik ben vorig jaar ook geweest en vond het verschrikkelijk. Er waren wel een paar interessante lezingen, maar die waren ook langs de wandelroute en door het lawaai op die wandelroute was de spreker slecht te verstaan. Jammer.

    Dit jaar nog over nagedacht om te gaan, maar heb mezelf gelukkig een ritje naar boven bespaard als ik dit zo lees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten