Een handleiding voor je leven.

Wie goed doet, goed ontmoet. Wees open en oprecht. Probeer je intolerantie van alle invalshoeken te bekijken voordat je een beslissing neemt. Wees trouw aan je waarden en normen. Laat niemand je fysiek pijn doen. Zeg hardop wat de ander voor je betekent. Breek muren af, ook die van jezelf. Wees kwetsbaar. Check je zelfbeeld. Als je fouten maakt, verbeter ze. Wees even kwaad en dan kalm in een woordenwisseling. Leg duidelijk uit wat je wensen zijn. Wees nieuwsgierig.

Wees direct in plaats van omslachtig.  Stel je vragen zodat je gehoord wordt. Durf te dromen. Verlies geen overzicht. Gebruik je talenten. Neem altijd een beslissing.

Onthou dat je altijd een keuze hebt. Als je eet, proef wat je eet en eet langzaam en kauw goed. Wandel. Accepteer wat je niet veranderen kunt. Kijk vooruit. Praat over moeilijke dingen, alleen bij een respectvol luisterend oor. Ga niet over je grenzen en bepaal je grenzen en weet wanneer men je grenzen over wilt gaan. Zeg stop. Praat. Neem voldoende rust voor jezelf, ook al in het midden van chaos. Vindt uit wat je slaapritme is. Ruim op wat chaos is.

Leef in het hier en nu. Denk na bij wat je zegt en doet. Doe een dansje. Laat je niet haasten. Doe wat je leuk vindt. Ga weg bij éénrichtingsverkeer. Wees behulpzaam. Kom je er niet uit, zoek hulp.

Geniet van een slappe lach bui. Knijp eens in je arm als je beseft dat je het goed hebt, op dat moment. Pieker maar een paar minuten en wees erna realistisch. Stap uit je zeepbel en smell the roses. Luister naar dat stemmetje. Zeg ‘hallo’ tegen een wildvreemde. Wees tevreden met de kleine dingen en geloof erin dat kleine dingen groot kunnen worden. Leef altijd jouw leven, niet die van de ander, of leef het 100% samen.

2 gedachten over “Een handleiding voor je leven.”

  1. Aanvulling…

    Zodra je een handleiding voor het leven hebt, doe ermee wat je met alle andere handleidingen doet: niet lezen maar gewoon alles uitproberen :)

Geef een reactie