Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Marco Raaphorst beantwoordt blogvragen n.a.v 20 jaar bloggen.

marco raaphorst

Alweer 20 jaar? dacht ik. En hoe zit het met de Nederlandse bloggers? Hoe hebben zij het bloggen tot nu toe ervaren? Zelf ben ik ergens begin 2000 begonnen, via verschillende platforms, waaronder web-log maar voel me nu alweer jaren ‘thuis’ bij WordPress. Hoe kijken mijn collega-bloggers er tegenaan? Ik vroeg een aantal bloggers 3 vragen te beantwoorden naar aanleiding van 20 jaar bloggen, vandaag beantwoordt Marco Raaphorst de blogvragen.

Marco Raaphorst blogde sinds 2000 via een blogspotadres en vanaf 2001 bij raapie.nl (niet langer meer in gebruik) en sinds 2005 op marcoraaphorst.nl Hij blogt voor zijn bedrijf op Melodiefabriek.com sinds 2003.

“Blogging is a communications mechanism handed to us by the long tail of the Internet.” — Tom Foremski

Wat is de voornaamste reden dat je een blog bijhoudt?

Een blog was altijd een perfecte manier voor mij om te laten zien en horen wat ik doe. En dat is met name muziek en geluid maken. En hoewel YouTube, Soundcloud en dergelijke erbij gekomen zijn is een blog nog steeds de beste methode voor mij om te laten zien en horen wat ik maak.

Wat is altijd constant gebleven in je blog en hoe je blogt en wat is door de jaren heen veranderd?

Het gevoel van vrijheid dat ik kan publiceren wat ik wil is gebleven. De frequentie en noodzaak zijn wel veranderd. Vroeger schreef ik vaak ook over nieuwtjes in mijn vakgebied maar dat doe ik nog zelden. Ook voel ik me op geen enkel manier genoodzaakt regelmatig te bloggen. Ik hoop dat het wat tijdlozer en persoonlijker is geworden.

Kun je een moment beschrijven waardoor je blog zijn waarde en kracht liet zien?

Toen ik, lang geleden, dankzij mijn blog serieus genomen werd door een bepaalde groep professionals waar ik nog niet eerder contact mee had gehad. Zielsverwanten vind je automatisch via je blog, zo bleek. Mensen die je in je directe omgeving niet zo snel zult tegenkomen. Zeker niet in mijn geval omdat muziek en sounddesign nogal specifieke bezigheden zijn. Dat merk ik ook met name op marcoraaphorst.nl omdat ik in het Nederlands blog. Dat vakgebied is gewoon heel klein. Op Melodiefabriek.com blog ik in het Engels en daar merk ik dat mijn vakgebied zelfs internationaal een heel klein gebied is. Toch geef ik vaak de voorkeur aan in het Nederlands bloggen omdat ik me verbonden voel met dit land en me in het Nederlands het beste kan uitdrukken. Ik doe veel met taal en gesproken woord met name.


Eén reactie op “Marco Raaphorst beantwoordt blogvragen n.a.v 20 jaar bloggen.”

  1. Heldere en duidelijke verhalen over het hoe en waarom van het bloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten