Karin Ramaker.


‘Change is gonna come’.

change

Het was wat ik me afvroeg; als iets op een dood spoor zit, of dreigt af te sterven dan zijn er, heel zwart/wit gezegd twee dingen die je kunt (denken) en doen, in een kramp schieten en in paniek er alles aan proberen te doen hetzelfde te behouden of even stilstaan, nadenken over een nieuw plan? Zoals Peter Blok in een reactie bij De Nieuwe Reporter al aangeeft:

‘Ik denk dat we in een overgangsfase zitten van de journalist als werknemer (en een werkgever die de eigenaar is van zijn producten) naar een journalist als eigenaar van zijn artikelen. We hebben alleen nog geen (arbeids-)model gevonden dat hier goed op aansluit. Dit vraagt om creatieve ideeën buiten de geijkte paden zoals CAO’s, vakbonden. Een ware uitdaging voor de journalistiek!’

Interessant vind ik dat.

Het einde van de uitgevers? Blendle live op kosten van de freelancer Oude wijn in nieuwe zakken De iTunes van de journalistiek Jij bent opdrachtgever, wij (the post online) opdrachtnemer’.

Published by


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten