Daar krijg je kanker van.

We liepen in de zon buiten. Vanaf de overkant liep een lange man met sigaret in zijn ene hand onze kant op en stapte de stoep op vlak voor ons. We liepen achter hem aan. Hij nam nog een trek van zijn sigaret.
‘Gadverdamme, ik ruik rook!’ mopperde oppaskind.
Ik besloot er maar gewoon op in te gaan.
‘Je ruikt ook rook.’ beaamde ik.
‘Weet je dat je daar kanker van krijgt?’ vroeg hij.
Even keek ik voor me of die man zijn pas niet inhield. Misschien zou hij ineens kunnen besluiten er wat van te zeggen.
‘Oh ja?’ vroeg ik maar.
‘Ja, als je veel sigaretten rookt krijg je er kanker van.’
De man stak over. Wij ook.
‘Het ruikt heel vies.’ zei hij en trok zijn neus op.
Ik verloor al mijn gêne.
‘Ja, ik vind het ook niks. Het gaat in je jas zitten, je kleren, je haar!’
We trokken beiden onze neuzen op.
‘Gadverdamme!’ riep oppaskind nog maar eens, om het probleem nogmaals te verduidelijken.

2 gedachtes over “Daar krijg je kanker van.”

  1. Ik ben het helemaal eens met jouw oppaskind. Roken is vies!
    Leuk stukje weer. Ols skool bloggen, zoals we dat vroeger deden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten