Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Uiteindelijk moet je altijd doen wat je zelf denkt dat goed is.

‘Maar uiteindelijk moet je altijd doen wat je zelf denkt dat goed is.’ Dat wist ik. Natuurlijk wist ik dat. Ik draaide mijn dikke rietje door de verse appelsap, een bruin goedje waar ik eigenlijk mijn neus voor zou optrekken want de kleur zag er niet aantrekkelijk uit. Maar wat je op het eerste oog ziet is soms niet wat het is. Deze appelsap was erg lekker. Ik slurpte aan het rietje.

‘Je kunt deze adviezen laten gaan of er wat mee doen.’ Ook dat wist ik. Je kon ze klakkeloos opvolgen of je kon ze naast je neerleggen. Of iets in het midden. En er waren altijd veel adviezen van verschillende mensen. Het was hetzelfde als staan in een supermarkt voor een hele schap potjes jam en moeten kiezen welke smaak en merk en er verder niemand in de buurt was om me te helpen.

Een week ervoor stond ik op een feestje. Ik vertelde dat mijn verhaal na overleg was afgewezen.

‘Ben je nou niet teleurgesteld?’ vroegen ze. Ik stond met een glas wijn in mijn hand te overpeinzen. Ik schudde mijn hoofd.
‘Nee, helemaal niet. Het schept toch juist weer mogelijkheden?’

 

Published by


Reactie

  1. Liesbeth Steur avatar
    Liesbeth Steur

    TOP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten