in blog

Maar mijn pincode krijg je niet.

Ik ben overgestapt naar een andere bank. Dat lijkt een eitje. De banken doen hun best, al heb ik nu al twee keer een dringende vraag gekregen van mijn ex bank of ik het echt wel heel erg zeker weet, dat overstappen? En of ik er wel van bewust ben wat het allemaal gaat betekenen? Het is stiekem nogal wat, dat overstappen. Ik heb vier rekeningen waarvan twee spaarrekeningen. Alle vier de rekeningen met hun cijfercombinaties die ik uit mijn hoofd kende moet ik nu gaan vergeten. Uit mijn hoofd zetten. Er komen nieuwe cijfercombinaties voor in de plaats.

Dat is nog een ding; ik kan die rekeningnummers best ergens opschrijven. Als ik gebeld word door een instantie en men vraagt om een rekeningnummer dan pak ik mijn nieuwe bankpasje erbij en kan het oplezen. Maar ik krijg ook nieuwe pincodes. Die oude pincodes moet ik uit mijn hoofd zetten en er moeten nieuwe codes in. Die codes mag ik nergens opschrijven. Ze worden uit het blote hoofd geleerd. Wat is nou het probleem, zou je denken.

Ik stond van de week bij de kassa van een drogisterij. Er stond niemand achter mij, het was rustig. Ik kocht een pakje pleisters. De kassajuffrouw, een vrolijk uitziende jongedame met iets teveel glitterrouge op haar beide appelwangen, vroeg: ‘Wil je pinnen?’

Ik haalde mijn nieuwe pasje uit mijn portemonnee en slikte. Ik zette het pasje in het vakje. Even keek ik haar nerveus aan. ‘Toets uw pincode in.’ stond er op het display. Ik herinnerde het me wel. Langzaam tikte ik de cijfers in. Ik hoorde een bekend geluid. Het pasje werkte. Pff, opluchting. Dat ik de overstapservice moest controleren, dat de identifier laat werd verstuurd, dat ik veel moest bellen over ditjes en datjes was een ding. Voor het eerst weer een nieuwe code gebruiken. De hel.

Geef een reactie

Reactie

  1. Dat is nou precies de reden waarom ik een wachtwoord anger gebruik. Nu nog LastPass, maar misschien binnenkort KeePass.

  2. @Michel: voor internetsites e.d gebruik ik LastPass maar mijn pincode blijft echt in mijn hoofd. laatst zei iemand: waarom gebruik je niet contactloos betalen? maar dan onthou ik het nooit. :-)