Karin Ramaker.


Wacht even, het was nog lang geen herfst.

Langer wachten ging niet meer, ik moest door de stortbui heen. Ik opende de voordeur en stak mijn kleine paraplu naar buiten om geheel strategisch met de voorwaartse beweging meteen buiten onder de plu te gaan staan en de deur te sluiten. Het leek wel herfst. En heel even ging er een fijn gevoel door me heen. Ik heb namelijk iets met herfst. Niet die regen en wind hoor. Wel de dikkere vesten, de pracht van bomen met bladeren die in warme kleuren veranderden. Geel, oranje, rood. Kaarsjes aan als ik ‘s avonds thuis zou komen. Een dekentje over mijn benen gelegd. Wacht even, het was nog lang geen herfst en dat was maar goed ook! Eerst die zomer maar eens vieren. De tijd ging al snel genoeg voorbij.

En daar stond ik dan, te wachten in een klein tramhokje met andere half verzopen katten. Paraplu’s die regenwater lieten vallen in dikke druppels op de grond. Er stonden mensen die stug volhielden dat het vast wel zonnig zou worden te soppen in hun natte sandalen. Bij elke beweging hoorde ik het leer overstromen onder de druk van onderkant voeten.

Toen ik in de tram plaatsnam en later weer uitstapte en schuilde onder een tunneltje moest ik denken aan de haast van het wensen. Dat ik, doordat het zo hard regende, ineens verder was in het seizoen dan ik werkelijk was. En ik zei al regelmatig tegen mensen dat ik de tijd zo snel vond gaan. Te snel soms. Misschien was het vandaag gewoon een herfstige dag maar morgen gewoon weer zomer!

Published by


Reacties

  1. Alice avatar
    Alice

    Ik was op een zomers feestje:
    http://wp.me/p4xLHA-2m9

  2. Liesbeth Steur avatar
    Liesbeth Steur

    Bij mij geen regen. Wel de droogte en de dreiging van brandende natuur. Dan wens ik soms dat het Kerstmis is … maar voorlopig zit ik me nog met open mond te verbazen hoe een wens van altijd gewoon in vervulling kan gaan als ik de ruimte ervoor schep in mijn hoofd. http://wp.me/p4J5bn-t7

  3. Karin Winters avatar
    Karin Winters

    Ik heb nieuwe laarsjes voor de regen :-) https://www.karinblogt.nl/phot-dikkertje-dap/

  4. Agnes Swart avatar
    Agnes Swart

    Mooie ware zin ‘de haast van het wensen’

  5. Karin Verheij avatar
    Karin Verheij

    Mijn ‘guilty pleasure’ past ook prima bij herfstweer. http://karinverheij.nl/blog/index.php/2017/07/25/guilty-pleasure/

  6. Marleen avatar
    Marleen
  7. Sytske avatar
    Sytske

    De regen, de regen… mooi zoals het roffelt op mijn dak. Maar ik was erg blij dat het vanochtend droog was toen ik de deur uit moest…

    Ins blaue hinein | op prikkeldaad http://bit.ly/2v59EcF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten