Het voelt verfrissend om een lege vulling in mijn agenda te doen.

Toen ik in de winkel bij het schrijfwaren stond bedacht ik me ineens dat het jaar alweer bijna om is. Ik zocht naar een navulling voor mijn organizer. 2018 alweer. Ik stond tussen de libelle bloemendesigns en kleurrijke hipstermotieven. Ik wilde gewoon een neutrale navulling zonder poespas. Na even gezocht te hebben vond ik er eentje. Wit met grijs. Perfect.

Elk jaar schreef ik ‘m vol
met afspraken, notities,
stukjes tekst, losse samenraapsels van woorden,
boodschappen, nieuwe adressen,
dingen die ik moest onthouden,
uitjes, borrels, vakanties,
vrije dagen, werktijden, koffiedates.
Soms keek ik een notitie terug en wist ik niet meer
waarom ik ‘dat je alles verliest…’ of
‘dinsdag 1,5 uur en woensdag 2 uur’ geschreven had.

Thuis bereidde ik me voor op een afspraak de volgende ochtend. Ik had in mijn agenda geschreven ‘oriëntatie koffie‘, de naam van de persoon met wie ik zou praten, het tijdstip 10.00 en de plek waar het gesprek zou plaatsvinden. Het was een vrij nieuwe koffietent bij mij in de buurt. Als het zou regenen kon ik erheen lopen. Ik had een hekel aan de krassen die ik door mijn ‘dingen te doen’ lijst haalde maar het ruimde wel op. Ik had ‘voorbereiding’ uiteindelijk doorgestreept. Elk jaar besloot ik, als ik een navulling kocht, netter om te gaan met mijn schrijven. Dat had ik al jaren verknoeid.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

1 Comment

  1. Heerlijk herkenbaar!
    Geniet van je frisse agenda en goede voornemens (zo lang het duurt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *