Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

En toch.

Je zorgt goed voor jezelf. Je neemt je lijf en je koppie in acht. Je werkt hard maar neemt voldoende ruimte om van vrije tijd te genieten. Je gaat planmatig te werk en kan goed uitleggen waarom je het zo doet. Je leeft zo gezond mogelijk. Je beweegt zo vaak mogelijk. Je leeft je hobby en je hobby is je werk. Je loopt niet weg voor een uitdaging. Je probeert te luisteren naar anderen ook al hebben zij soms een andere mening. Je helpt waar nodig. Je bent niet verslaafd, hebt geen schulden en betaalt netjes belasting. Je geniet van een ijsje in de zon. Je geniet van een etentje met vrienden. Jouw glas is half vol. Je kunt en gaat af en toe met vakantie. Je hebt een prima gezinsleven. Je bent tevreden. Eigenlijk zouden de mensen het dichtstbijzijnd trots kunnen zijn op wat je doet, kunt en hebt bereikt. En toch.

Toch is je broek niet een pak. Je t-shirt niet een colbertje. Zijn je opdrachtgevers niet je vaste bazen. Heb je geen topfunctie gewild. Je woont niet naar maatstaven ook al heb je een huis met een tuin maar ja in die tuin staan lelijke tuinmeubels. Waarom zou je op vakantie gaan naar zo’n vreemde plek? Daar is toch niets te doen? En ga zo maar door.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

 1. Liesbeth Steur avatar
  Liesbeth Steur

  Mensen die niet in staat zijn zo’n leven te leiden wegens gebrek aan zelfkennis en zelfbewustzijn en daarmee de discipline om hun leven in te richten. Mensen die denken dat jou alles komt aanwaaien. Dat jij altijd maar geluk hebt. Ja, bij jou is alles makkelijk. Die mensen dus. Jij hebt al een lange weg afgelegd om hier te komen en die was voor het grootste deel niet geasfalteerd. Anders was je niet waar je nu bent. Je bent een lichtend voorbeeld voor hen die het zien en een grote inspiratiebron. Ook voor mij.
  Vraagje: Waarom zie ik je foto niet die bij de foto op donderdag hoort? ;-)

 2. karin avatar
  karin

  @Liesbeth: Het gaat trouwens niet over mij, indirect misschien wel. Er is zoveel afkeuring. Er zijn zo veel oordelen. Het is niet te bevatten. Maar het ligt niet bij mij, maar bij de roeper die afkeurt en oordeelt. Maar dat inzicht heb ik alleen. ;-)

  En als het goed is staat er een linkje bij ‘glas is half vol’ ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten