Bel me niet.

De telefoon gaat over. Een vreemd lang nummer, langer dan normaal, staat op het display. Ik negeer mijn eerste gedachte niet op te nemen en neem toch op. Geruis aan de andere kant van de lijn. Ik hang snel op. De maanden erna word ik veel door privé nummers gebeld. Meestal na het opnemen en mijn naam niet noemen hoor ik niets en hang snel weer op. Inmiddels weet ik dat ik wel moet opnemen om bij de telefoonprovider te laten registreren welk nummer gebeld heeft. Dan kan ik wederom een overlastformulier invullen met meer dan twee kantjes om na te gaan wie achter die overlast zit. Meestal is het een soort call center of telemarketingbureau die een aantal nummers tegelijkertijd belt. Ik word in een soort wachtrij gezet en is er een iemand die ze te woord staan. Bij de overige bellers wordt de verbinding verbroken.

Laatst werd ik gebeld door zo’n onbekend nummer. Ik kreeg een uiterst dwingende telefoniste aan de lijn van het Nederlands Samenwerkingsverband voor Ondernemers, het NSVO, die mij ervan probeerde te overtuigen dat ik toch aan moest sluiten bij een energiebedrijf en korting zou krijgen bij de overstap omdat ik ondernemer ben. Het telefoonnummer hadden ze via de Kamer van Koophandel gekregen, wat ik opmerkelijk vond. Ze wilden verifiëren bij welke energiemaatschappij ik zat. ‘Ik regel dit soort dingen nooit via de telefoon’ zei ik tegen haar. Ze raakte geïrriteerd. ‘U weet toch wel wat u misloopt als u niet overstapt?’ Ze wilde toch mijn gegevens checken. Ik herhaalde: ‘Ik regel dit soort dingen nooit telefonisch en ik ben niet geïnteresseerd.’ Ik hing op. Later kwam ik er, al Google-end, achter dat het een uiterst schimmig bedrijf is dat veel mensen heeft aangezet tot contracten waar ze na zo’n telefoongesprek aan vast zitten. Veel klachten zijn er bekend over dwingende telefoontjes en onbeschofte benadering in het gesprek.

Ik heb sowieso moeite met de in your face marketingstrategieën waarbij het gevoel gewekt wordt dat ik niet alleen iets zou kunnen onderzoeken en regelen. Het zijn de enqueteurs op de hoek van de straat tot de verkopers aan de deur met hun ipad in de aanslag en dus ook telefonisten die heel snel dubieuze contracten met je willen afsluiten. Ik bepaal zelf wel wat, wanneer en hoe.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

6 gedachtes over “Bel me niet.”

  1. Ik heb vooral last van ‘Nuon-zakelijk’, die me als ‘ondernemer’ gevonden heeft in KvK-bestanden. Het is niet meer dan een micro-VvE en ik ga om principiele redenen niet op dergelijke aanbiedingen in. Het liefst heb ik dat de KvK mijn gegevens niet aan derden verhandeld.

  2. Ik ben al bijna vijf jaar geen ondernemer meer, maar gegevens zwerven nog steeds door allerlei KvK-bestanden. Leuke business voor die jongens. Adressenbestanden. Maar die zijn blijkbaar dermate vervuild, zoals dat heet, met onjuiste gegevens dat zelfs ik zowat iedere maand wel een aanbod krijgt voor een autoverzekering (ik heb niet eens een auto), zonnepanelen op mijn dak (ik woon in een huurhuis), een nieuwe website (die kan ik ook zelf bouwen), en tal van andere zaken die niets toevoegen aan het plezier in mijn bestaan. En ja die telefoontjes… gewoon de haak erop leggen of niet opnemen als het weer een verdacht nummer is. Voor de rest. Geniet van de zomer! Groeten van Huub

  3. Ben ook een paar keer gebeld door dat NSVO. Wat een boeven partij!! Zo bont als zij het maken heb ik nog niet eerder meegemaakt. Als je niet opneemt blijven ze wekenlang dagelijks bellen. Ik moest vrij grof worden om ze af te schudden. Uiteindelijk probeerden ze via een ander nummer alsnog te bellen…

  4. @Jochem: ik ben ervoor ook inderdaad een heleboel malen gebeld zonder dat ik opnam. Dat kunnen zij goed geweest zijn. Het was op het laatst elke dag en dan een paar keer. Totdat ik dus opnam. Gelukkig ook snel weer afgekapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten