Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Vervloekte Prinsjesdag!

Gehoord in de tram:

‘Ik moest dus eergisteren naar het centrum om een trui terug te brengen. Het was de laatste dag dat ik kon ruilen of geld terug kon krijgen. Dus ik ging naar het centrum. Trams reden helemaal om. De chauffeur van een bus raadde me aan een stukje te lopen. Nu loop ik nog steeds kleine eindjes maar vroeger liep ik van huis naar het centrum. Ik ben niet meer de jongste! Dus ik kwam aan, was de hele straat afgesloten. De politie-agent raadde me aan om via een andere straat te lopen. Ik liep helemaal om. Drie keer raden wat er was! Juist! Ook afgesloten. Het hele centrum was afgesloten. Kon ik dus niet mijn trui terugbrengen! Nou, ik zal je zeggen, ik vervloekte die Prinsjesdag!

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


4 reacties op “Vervloekte Prinsjesdag!”

 1. Zit je nu mijn favoriete lunchpauzewandeling van het jaar te dissen? :)) … toen ik 10 jaar geleden aan de rand van het centrum werkte, werd Prinsjesdag een gezellige wandeling met collega’s naar het Lange Voorhout, ff zwaaien naar de passerende stoet… en daarna weer aan het werk!

 2. Jeetje, mijn favoriete Haagse dag. De kinderen vrij van school, gezellig langs de route, iedereen kende iedereen en ruimte te over. Later toen ze groot werden gingen we op die luxe vrije dag naar de Efteling. Daar waren dan alleen Hagenezen, want de rest van het land ging gewoon naar school en werk.

 3. @Sytske: nou nee, dat deed een stokoude dame voor me! ;-)
  @liesbeth: ik heb iets met Carnaval. Niets met Prinsjesdag en Koningen en Koninginnen. ;-)

 4. Haha, je laat me echt lachen met dit stukje.
  Ik kan me helemaal voorstellen hoe je daar liep.
  Wij hebben in het dorp een wielerronde die door alle straten gaat.
  De dag ervoor moet je dan je auto verplaatst hebben anders kan je de hele dag nergens naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten