Verwarring in de trein.

Afgelopen week sprak een mevrouw me aan. Ik was net opgestaan om naar de uitgang te lopen. Ze wees naar een symbool op het raam. Het was een mannetje met een laptop. Volgens mij zweefde die laptop ook nog eens in de lucht. ‘Ik dacht dat het een stilte coupé was maar iedereen praat!’ Het klonk als een klein verwijt. Ik was verbaasd. Ik was me van geen kwaad bewust. ‘Ik heb geen idee!’ zei ik. Ik besloot in de volgende trein een foto te nemen van het verwarrende symbool en het de NS zelf te vragen.

‘Deze zone is ingericht om rustig te reizen. Hier kan de reiziger lezen, werken, slapen of zachtjes praten. De stoelen staan daarom zoveel mogelijk achter elkaar en niet tegenover elkaar.’ Aldus de twitteraar van de NS.

Een paar dagen later en een trein terug naar huis hoor ik een groep studenten met elkaar praten. Ik kijk naar het symbool in het raam. Een vliegende laptop en wat andere spullen boven een mannetje dat zit. ‘Wist je dat er naast een stilte coupé en een gewoon praten coupé ook een werkcoupé is?’ Niemand wist het. Wist jij het?

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

6 gedachten over “Verwarring in de trein.”

  1. @Alice: ik ben een frequente treinreiziger maar ik wist het ook niet! (en meer mensen met mij in de trein.)

  2. @Rob: vergeet de rolkoffers niet! ;-)
    @Liesbeth: ik dacht ook meteen, deze symbolen werken dus niet. …
    @Harme: jij wel!

Geef een reactie