Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Dat kleine kaboutertje dat niet kon praten.

Er stonden vetplanten in de vensterbank. Grote en kleine potten. Er hingen vergeelde gehaakte gordijntjes aan de rails die halverwege stopten. Je kon tussen de bovenkant van de gordijntjes en de planten in de vensterbank net naar buiten kijken als je in een stoel zat in de hoek. Ergens in de hoek van de vensterbank stond een klein kaboutertje. Zijn hoofd stond scheef. Het was een vreemd gezellig beeldje in die vensterbank.

Wat nog meer vreemd was waren twee mannen in witte pakken. Ze liepen achter die vensterbank langs en bukten af en toe. Ze droegen niet alleen witte pakken, ze hadden ook lichtblauwe mondkapjes voor hun mond. De avond viel en de lantaarnpalen lieten hun licht schijnen in de stille straat.
De vetplanten waren vergroeid leek wel. Ze kronkelden naar boven, in elkaar. Net boven de hoogste plant was een veeg op het raam te zien. Een veeg die je er niet liet zitten want het zou je zicht belemmeren. Normaal gesproken zou zo’n dikke wittige veeg er sowieso niet horen.

Op de eerste etage woonde een oudere man alleen. Hij stierf waarschijnlijk in het bijzijn van iemand die er niet hoorde of alleen. Ik zie dat raam met die enorme planten en dat gordijntje en vraag me af wat er zich heeft afgespeeld op die ene zondagmiddag laat voordat de lantaarnpalen aangingen en het licht naar binnen scheen door zijn raam. Dat kleine kaboutertje dat niet kon praten. De klok die verder tikte. En even later vreemde mensen in de woning in witte pakken die met blauwe zakken weer de trap af liepen naar beneden. Mensen die niet op visite waren. En het leven ging door.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

 1. Karin avatar
  Karin

  je schrijft zo mooi en beeldend, dat ik echt het gevoel heb dat ik naast je sta te kijken naar wat jij ziet. Jaloersmakend goed!

 2. karin avatar
  karin

  @Karin: dank je wel! Dat is een mooi compliment! Steek ik in m’n zak en houd ‘m.

 3. Alice avatar
  Alice

  Ik sluit me aan bij Karin. Zo mooi beschreven. Je laat me zien en voelen.

 4. Sytske avatar
  Sytske

  Een triest en vervreemdend beeld schets je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten