Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Bitterballetje.

De zaal liep zo zoetjes aan weer leeg na de voorvertoning van De Tovenaar van de Nederpop. Zojuist had ik een erg mooie, ontroerende, grappige en zelfs poëtische documentaire gezien op het grote doek in de kleine zaal van het Paard. Hella de Jonge, de vrouw van Freek de Jonge die naast hem zat, had voordat het begon haar winterjas nog verder om haar schouders getrokken. Het was inderdaad een tikje te koud. De ventilators bliezen.

Bij de borrel werd verder gesproken over de humor in de documentaire. De bassist van The Golden Earring vond ik een erg vermakelijke man. Ik vertrok naar het toilet. In de gang liep de ex bassiste van The Nits voor me uit. Ze at een bitterbal. Terwijl ze bijna de hoek om liep om naar het toilet te gaan haperden haar benen. Ik zag de uitdrukking op haar gezicht. Ik schoot in de lach en dat hoorde ze.
‘Ik geloof dat ik maar even moet wachten.’ zei ze grinnikend. Met een bitterballetje de w.c in leek haar niet echt verstandig.

Toen ik terugkeerde stonden de borrelhapjes op de tafel klaar. Ik nam er eentje, ze stonden er toch. Felix Rottenberg stond pal naast me te praten. Zijn schoenen trokken mijn aandacht. Het waren soort Turkse instappers.
Voordat de documentaire begon ging een onbekende mevrouw er nog vanuit dat ik best wel een kletser was en mensen spontaan aansprak. ‘Nou nee,-‘ moest ik bekennen. ‘Ik ben meer van het rondkijken.’ En ik was daar volkomen senang mee, zei ik nog.

Donderdag 24 januari bij Het uur van de Wolf kun je zelf de documentaire bewonderen.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten