Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Er ontsnapten mij scheldwoorden die ik dacht niet te bezitten.

Een van de fijnste momenten om te fietsen door de stad is ‘s morgens vroeg als de stad net wakker wordt. Ik was onderweg naar de tandarts en reed rustig langs het verkeer dat net op gang kwam. Op een afstandje zag ik dat het verkeerslicht om recht door te mogen op groen ging dus ik paste mijn snelheid niet aan en reed door. In mijn linker ooghoek flitste er iets voorbij. Met een krappe bocht draaide een ouder model Porsche zijn zijkant met ferme snelheid de hoek om en als ik mijn stuur niet in een reflex gedraaid had, had ik er bovenop gelegen als een opvouwbaar pakketje mens.
Die ochtend nog, tijdens het doorspreken van het nieuws (Had jij dat gelezen? Had jij dat gehoord?) hadden we het nog over hoe knap en goed het is om rustig en beheerst te blijven als een ander tegen je uitbarst. Het uitgelekte filmpje van Rutger Bregman met een interviewer van Fox News was daar een mooi voorbeeld van. Ik haalde het deze ochtend aan.
Ik vergat het alleen toen de man in de Porsche me bijna aanreed en mij op een haar na niet het ziekenhuis in reed. Er ontsnapten mij scheldwoorden die ik dacht niet te bezitten. Ik was buiten zinnen van woede. Met trillende handen en benen zette ik mijn fietsritje voort. Ik moest op tijd bij een tandartsafspraak zijn. Gelukkig hoefde zij nu niet mijn bakkes aan te passen. Alles zat nog recht en was intact. Het had wel anders kunnen zijn. En de man in de Porsche reed in hoge snelheid de Koninginnegracht af.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Eén reactie op “Er ontsnapten mij scheldwoorden die ik dacht niet te bezitten.”

  1. Dat klinkt als een overval. Ontspannen fietsen door het Haagse en genieten. Wat mooi dat je in de ontspanning een wijde blik hebt die kan zien wat er naast je gebeurt. En dat ook nog registreert. Dus je blijft altijd onbewust alert, zoals de tijger. En je scheldwoorden zijn een prima ontlading. Denk ik. WTF, wat kan een mens toch schrikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten