Karin Ramaker.


Rituelen.

Het was alsof het personeel klaar stond bij de parfum- en geurkaarsen winkel. Met hun handen in elkaar gevouwen, bijna wrijvend, wachtten ze totdat iemand over de drempel stapte en meteen schoot de eerste naar voren.
‘Wilt u een lekker kopje thee?’
Met haar allervriendelijkste glimlach en opgeheven wenkbrauwen keek ze de klant verwachtingsvol aan. Maar de klant wilde geen thee. Hij wilde zeep. Ze schoot meteen in de werkstand.
Ik rook ondertussen aan wat luchtjes. Van zoet naar houtachtig. Keek even opzij naar de wasbak, een donkergrijs blok middenin de winkel. De man die zonet zeep wilde stond zijn handen onder de waterkraan te wassen. Hij keek moeilijk. De vrouw met vuurrode nagellak stond met haar handen in elkaar naast hem.
‘Het is een fijne zeep hè, echt een heerlijke samenstelling.’
Hij wreef dit maal driftiger zijn handen. Bleef moeilijk kijken.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reactie

  1. Rob Alberts avatar
    Rob Alberts

    Ik zie het helemaal gebeuren.

    Vrolijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten