Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Voor je het weet haalt je leeftijd je in.

Hoe vaak verachtte jij het niet, toen je net uit het ei gekropen was en dacht te weten hoe alles werkte in de wereld en je nog niet wist wat de werkelijkheid was, maar je ouders of je grootouders hoorde zeggen dat het vroeger allemaal anders was. Je kon anders vervangen in beter. Je verachtte het, dat ouderwetse geblaat van oud geworden mensen die je moesten opvoeden en dachten het allemaal beter te weten. Ze wisten het ook vaak beter maar dat zag je niet.
Ze begrepen het niet, die ouder wordende ouders en grootouders, ze begrepen niet in welke tijd ik leefde en dat alles echt anders was dan vroeger en dat ik me moest leren behelpen en handhaven en dat zulke opmerkingen mij niet echt gingen helpen.
Wist ik veel dat ik jaren later met rollende ogen een verhaal sta te beluisteren. Ik ben geen zestien meer maar vijfenveertig en mijn leeftijd haalt me in want ik zou het bijna roepen, in allerijl, dat deze tijd zo anders is als vroeger en dat wij vroeger ‘het’ allemaal zo anders deden, aanpakten, verwerkten, oplosten en dat het beter was.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten