in blog

Voor de winst.

Wedstrijden. Wedstrijden bedacht voor een potje voetbal, schilderen, koken en zelfs voor het schrijven. Aan sjieke ronde tafels zaten ze, met witte lakens tot net boven de grond waarbij ik meteen vreselijk ongerust zou zijn er ook maar iets op te knoeien als ik er zou moeten zitten. Je zou maar een aardbei laten vallen terwijl je een toetje aan het eten was. Zomaar een rode vlek op het hagelwitte tafelkleed.
Ajax verloor afgelopen week in de laatste minuut. Het kan verkeren. Ook een stevige verliezer leek de schrijver Ilja met de moeilijke achternaam (Ik heb even geen zin om te Googelen, het te kopiƫren en met control v hier neer te plempen) tijdens de Libris literatuurprijs. Hij ging naar Rob van Essen en niet naar hem. Daags later lees ik een column in HP de Tijd. Hij had die prijs helemaal niet nodig, zei hij. Ergens vind ik het toch sneu als een verliezer daags na een wedstrijd aangeeft dat hij helemaal niet op die prijs zat te wachten. Dan had hij ook voor de nominatie ronde vriendelijk kunnen bedanken, toch?

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Reageer hier

Reactie