Karin Ramaker.


Lekker paffen.

Vanmiddag stond ik te wachten in het tramhokje, uit de wind. Ik was een beetje te vroeg maar ik vermaak me meestal wel met mensen kijken. Ze fietsten over het fietspad aan de overkant, ze liepen naar de andere trambaan en stapten uit de trams. Er kwam vanuit de tram een vrouw uitgestapt met een beige legging en een witte, naar mijn idee, iets te strak, wit shirt. Ze liep met beide voeten een beetje naar buiten. Haar haren waren duidelijk gebleekt want het haar bij de haarlijn was beduidend donkerder dan de rest. Ze ging naast me zitten op het bankje. Ik keek even op het bord. Nog drie minuten dan kwam mijn tram.
De vrouw haalde een pakje uit haar jaszak en stak een sigaret op. Ik was toch al aan het hoesten dus ik besloot even buiten het tramhok te gaan staan, ik had geen behoefte aan die sigarettenlucht. Ik keek even naar het bord terwijl ik naast het hokje stond en vond opeens de vrouw met sigaret naast me. Ik fronste mijn wenkbrauwen. Was haar plekje in het tramhok niet oké? Ik besloot weer het hok in te gaan. Een beetje frisse lucht was wel zo prettig.
Na nog geen knippering met de ogen stond ze weer naast me in het hokje. Ik keek haar aan. Zij keek mij aan. We wisselden een moment van vraag en wedervraag, onze beiden wenkbrauwen nu hoog opgetrokken. Wat zou het worden? Leek zij te vragen. Haar provocatie ging mij een beetje ver. Ik zou vervelend kunnen worden maar dat vond ik een beetje teveel van het goede. Ik liep voorbij het hok en stond nu helemaal links naast een rookloze man. Ik keek nog eens om. Ze leunde naar voren, de sigarettenmevrouw, en blies een hele walm rook mijn kant op. Ja, joh, meid, als jij je er beter door voelt. Lekker paffen, hoor. Prima.
Ik glimlachte. Dat vond ze minder leuk. Maar de tram kwam. Ik nam plaats naast een dame dus wij hielden samen een plek bezet. Verder was het al vol. De vrouw gooide haar peuk naar buiten toen ze eenmaal in de tram stond voordat de deuren sloten, keek even met samengeknepen ogen mijn richting uit en droop af. Ik moest een beetje hoesten.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten