Karin Ramaker.


Iets anders lezen.

Ik haalde een boek bij de boekhandel. De verkoper vroeg mijn achternaam en keek bij de rij gereserveerde boeken en legde het exemplaar voor me neer. Hij tikte even op de omslag. ‘Het is jammer dat de bekende schrijver alle aandacht krijgt en de minder bekende schrijver niet. Het heeft namelijk niets te maken met het verhaal’ en keek me een beetje streng aan. Ik had het boek al op mijn lijstje staan voordat ik het bij Dit is M zag. Toegegeven, het versnelde wel het proces.
Terwijl de verkoper nog even streng op het boek tikte met zijn vinger en zijn wenkbrauw optrok voelde ik me een beetje schuldig want ik kocht nu ook een boek dat meer in de belangstelling had gestaan. Het zou veel beter zijn om juist voorbij die top tien te kijken. Beter nog, om dat boek buiten die top tien te willen lezen.
Toen ik via de boekenschap langs het gangpad naar buiten wandelde keek ik nog eens achterom. Wat een goeie verkoper. Eentje die je aanspoorde iets anders te lezen.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reactie

  1. Rob Alberts avatar
    Rob Alberts

    Instemmende groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten