Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Gisteren waaide het met vlagen en duwde de wind ons een jazz café binnen. We hadden elkaar sinds het begin van het jaar niet meer gezien en we nemen telkens het besluit ook te winkelen maar ook deze keer ploften we neer en kwamen niet meer overeind. Het jazz café was als een oude kroeg met donkere muren en muziekinstrumenten aan de muur. Ook een schilderij van Herman Brood (Stillevend) hing naast de bar. We aten en dronken, spraken over het werk, privé- en andere aangelegenheden toen we uiteindelijk toch maar de rekening vroegen. De serveerster noemde op wat we gebruikt hadden. Ineens ontviel het me. Of ze hier ook optredens verzorgden. Het leek me leuk er eens heen te gaan. De serveerster schoot in de lach.
‘Nee, er zijn hier geen optredens.’ Ik was verbaasd.
‘Er wonen mensen hier boven.’ verduidelijkte ze. Ik was nog steeds verbaasd.
Er was geen jazz in het jazz café.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten