in blog

Weeffout.

Ik keek vanmorgen televisie. Dat gebeurt alleen op zondag dat ik ‘s morgens televisie kijk. Eerst VPRO Boeken en dan Buitenhof. Soms daarvoor ook Vrije Geluiden. Een compleet programma zo ‘s morgens vroeg.
Ik hoorde in het programma Buitenhof het woord ‘weeffout.’ Weeffout klinkt zo lieflijk. Alsof er per ongeluk iets verkeerd is gegaan. Een haal in een trui. Maar in het verhaal van deze ochtend bedoelde men ontwerpfout. De ontwerpfout was geprogrammeerd door mensen. Ze gaven de computer de schuld en namen geen enkele verantwoordelijkheid. Ze hadden het over systemen en wat nog meer maar de computer kon daar niets aan doen want mensen stuurden een computer aan.
En ik dacht opeens aan de Belastingsdienst en hun weeffouten en ik walgde van dat lieflijke woord.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Reageer hier

Reactie