Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Afstand houden!

Al bij de ingang van de supermarkt kijk ik naar de mandjes. Daar zitten vele handen aan en bij de winkel met het blauwe logo wordt niet bepaald veel schoongemaakt. Ik pak toch maar een mandje en loop door. Ik omzeil mensen. Er wordt stevig gekucht. Het valt me op dat mensen dicht bij elkaar staan, turend naar bijna lege schappen. Ze lopen achter elkaar langs, halen een rochelhoestje op. Ik vraag me af waarom er geen afstand wordt gehouden? Of wordt thuisgebleven als er gehoest wordt?

Ik ben even van mijn apropos. De groente afdeling is zo goed als leeg, er ligt een enkele appel zielig in een kartonnen bak. Verderop is de olijfolie op, de pasta ook. Ik loop richting de broodafdeling. De broden zijn op, de broodjes liggen nu twee aan twee voorverpakt in een schap en verder wandelend is ook de gehele schap met koekjes leeg. He-le-maal leeg.

Ik neem mee wat ik nodig heb, niet wat ik extra nodig zou kunnen hebben. Er loopt een man achter me langs met een volle kar. We lopen, ik ver achter hem, samen naar de zelf scanners.
Mensen zijn bang dat ze straks niets meer hebben. Want in een welvarend land hadden we altijd alles. Als ik alles gescand heb, mijn mandje heb weggezet en het bonnetje voor het apparaat hou om door te lopen is de man nog bezig met het scannen van zijn boodschappen. Hij scant braaf alle pakken koeken.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


5 reacties op “Afstand houden!”

 1. Afstand houden doe ik.
  Via Whatsapp geef ik mijn boodschappenlijstje aan mijn buurman door.
  En giraal maak ik de gemaakte kosten naar hem over.

  Corona Quarantaine is en dagelijkse routine geworden ….

  Stille groet,

 2. Steeds anderhalve meter afstand houden in de supermarkt is bijna ondoenlijk. Je moet wel eens iemand passeren en zo breed zijn die gangpaden ook weer niet. Ik houd dan mijn adem even in, maar of dat iets helpt is de vraag

 3. @Beatrijs: 1,5 meter, dat wordt lastig. Maar dat mensen ook als ze een paar stappen naar achter kunnen nog in je nek hijgen vind ik schokkend. Met je kar een beetje afstand houden zou wel fijn zijn. En als je hoest, blijf thuis!

 4. Zijn er in Den Haag, Weimarstraat of zo geen kleine buurtwinkels meer. Daar is het misschien minder druk? En hebben ze wel wat te verkopen. Ik merk hier altijd al dat een mens weinig nodig heeft. Voor ons verandert er niet veel. Ik ga niet meer naar het andere stadje waar een grote supermarkt staat. Wij hebben het geluk dat in ons dorpje met nog geen 1000 inwoners een heel goede buurtsuper is die nu dagelijks wordt bevoorraad. Niemand hamstert hier omdat wonend op het platteland wij altijd wel voorraden hebben. Nu is hier sinds vandaag de noodtoestand aangekondigd. Dat betekent dat we niet zomaar de straat op mogen. Alleen met een goede reden als werk, boodschap, apotheek en bank. Als wij op ons terrein blijven kan ik zelfs een wandeling maken en stel dat ik ga wandelen is er nooit iemand anders, nu dus ook niet. Ik voel me gezegend. Hou je goed en hou afstand en schrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten