Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Aan de andere kant.

Hoe doe je dat, gastouder zijn op afstand? Het is niet te doen. Ik zit aan de ene kant van Den Haag en de kinderen zijn aan de andere kant van Den Haag. Ik zit al bijna drie weken thuis, zie geen kinderen en kan mijn werkzaamheden daar niet uitvoeren. Gastouders worden via een mail ook al gewaarschuwd; er zijn handhavers op pad in Amsterdam om te controleren of er gastouders aan het werk zijn bij huishoudens van niet vitale beroepen. Maar daarover maak ik me geen zorgen want ik weet waar ik ben: thuis.

Hoe zou ik in contact kunnen blijven met het vraagouderadres en toch iets kunnen betekenen? Er wordt veel digitaal opgelost, dus waarom zou ik niet iets kunnen doen met videobellen? Afgelopen dinsdag zag ik de snoetjes weer. We raakten weer in gesprek over school, thuis zijn, in de tuin spelen en werkjes maken voor school. Door bijna elke dag te bellen en even te kletsen met elkaar zijn ze toch hun Nederlandse taal niet aan het verwaarlozen. Het is niet zoals normaal maar in tijden van crisis doen we het ermee. Het is beter dan niets.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten