Ironisch bedoeld.

‘Ik hou echt veel van je!’
‘Echt? Dus je geeft aan dat je echt veel van me houdt?’
‘Wat bedoel je precies met echt veel? Ik weet niet in welke context we dit moeten plaatsen? Kijk, misschien heb ik ooit weleens gezegd dat ik echt veel van je houdt maar je moet het eigenlijk in een breder geheel zien, zoals in een vrije discussie tussen mensen, zoals we dat altijd doen.’
‘Dus je houdt niet echt veel van me?’
‘Dat heb ik niet gezegd. Je verdraait nu mijn woorden. Ik heb nooit gezegd dat ik niet echt veel van je houdt. Dat bedoel ik nou, dat anderen altijd mijn woorden verkeerd interpreteren en verdraaien. Dat is pertinent onjuist!’
‘Wacht even, dus je houdt wél echt veel van me?’
‘In een vrije samenleving mag je, in principe, volstrekt op een normale manier van elkaar houden.’
‘Ja? Maar ik heb hier een appgesprek waarin jij zegt dat je echt van me houdt.’
‘In een appje, in een appje, pff! De mogelijkheid om in beslotenheid van verschillende standpunten te overdenken vormt de grondvoorwaarde van een vrije samenleving. Maar op basis van een appje of een boek in de kast kun je nog niets constateren hoor! Het is meer…ironisch bedoeld.’

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

2 gedachtes over “Ironisch bedoeld.”

  1. @Liesbeth: dat krijg je als je zelf verstrikt raakt in de woorden die je eigenlijk niet bedoelt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten