Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Tand eruit.

‘Kijk!’ Hij leunt naar voren dichtbij de camera op de computer en laat een gat zien in zijn gebit. ‘Je tand is eruit!’ roep ik enthousiast. Zijn eerste tand eruit. Overdag spelen op een balkon, Legotorens bouwen op het kleed, taarten en koekjes bakken en in de nacht viel zijn tand eruit. Hij was een beetje blij om weer naar school te gaan omdat hij zijn vriendjes weer zou zien maar thuis lekker spelen was ook wel leuk. ‘Er is wel een speelhoek in de klas, maar je moet ook werken.’ zegt hij.

In het gesprek via Skype, op afstand toch contact proberen te houden, is het merkbaar dat er nog heel veel onzeker is. Gaat de basisschool wel open als het toegestaan is? Als de school weer open gaat, hoe zal het dan gaan? Waar kun je de kinderen naartoe brengen en gaan ze de hele dag naar school? Is het wel veilig? Hoe ziet mijn werk er straks uit, schoot het door mijn hoofd.

‘Het is wel raar zeker, dat je tand eruit is?’ vraag ik. Ik kan me nog herinneren dat ik telkens met mijn tong tegen de randen van mijn andere tanden ging en het gat voelde.
‘Ja, en met eten is het gek.’ beaamt hij. We moeten een beetje lachen. Gelukkig gaan de normale dingen ook gewoon door, bedenk ik me.

Wil je mijn blog steunen met een bijdrage? Doneren mag hier.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Eén reactie op “Tand eruit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten