Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Waar ging dit gesprek mis?

Er komt een bus aangereden met drie negens erop. Voor mij het teken dat deze geen dienst heeft, in ieder geval moet ik niet instappen. De buschauffeur stopt en opent wel haar deur. Ik doe mijn mondkapje op en loop naar haar toe.
‘Wordt dit lijn 1?’
‘Dit ís lijn 1.’
Ik kijk nogmaals naar de drie negens aan de zijkant en vertrouw erop dat het goed is. Ik stap in en vraag voor alle zekerheid of deze lijn 1 naar het centraal station rijdt. Weer vindt deze buschauffeur het een rare vraag.
‘Daar ga ik wel vanuit.’
Ik ook, denk ik met een frons, en ga zitten. Even twijfel ik op ik haar niet vertel dat er nog steeds drie negens op de bus staan.

Mijn mondkapje voelt warm in mijn gezicht van het ademen. Gelukkig regent het niet meer, ik trek mijn regenjas uit. Als de bus wegrijdt en langs haltes gaat, soms stopt en mensen in en uit laat stappen, komt het centraal station in zicht. Ik druk op de knop en ga vast staan bij de zijdeur.
Voordat de buschauffeur stopt en eerst een bocht omgaat kijkt ze in het achteruitkijkspiegeltje.
‘Moet je naar de trein?’
Heeft ze het tegen mij? Ik kijk om me heen en knik.
‘Ik stop wel bij platform G, dan hoef je niet ver te lopen naar de trein.’
Fijn, denk ik, maar ik heb geen haast.
‘Ik koop eerst nog een koffie!’ roep ik terug en bedank haar.
Ze fronst haar wenkbrauwen.
‘Maar dan kun je toch alsnog snel naar de trein?’
‘Eh, ja, prima. Ik ben hier niet bekend, ik weet niet waar platform G is maar erg bedankt, maar als ik verder moet lopen geeft het niks.’ Ik wilde haar niet beledigen, verkeerd inschatten of wat dan ook. Het was goed bedoeld, helemaal fijn, maar als ik verder had moeten lopen, bedoelde ik, was het ook prima geweest.
Onderweg naar de Albert Heijn om daar een kop koffie te kopen vraag ik me af: waar ging het in dit gesprek mis? Ik loop naar perron drie en zie de trein al staan. Als ik een plekje heb gevonden bij het raam sluit de trein de deuren en vertrekt.

Wil je mijn blog steunen met een bijdrage? Doneren mag hier.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten