Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Wie droeg ooit dit tasje?

Het is een oud leren schoudertasje, donkerrood met twee bandjes met gesp en een drukknop in het midden die het nog prima doet, ook al heeft de vorige eigenaresse deze al heel vaak geopend en dichtgedaan, kan niet anders. We liepen in de Molenstraat voorbij een aantal antiekwinkeltjes toen we een vintagewinkel zagen. ‘Even naar binnen.’ Ik was niet van plan iets te kopen, ik had al genoeg. Het tasje trok ik uit een wirwar van andere leren tasjes maar ze waren allemaal zwart en tinten bruin.

Deze was donkerrood. En mooi. En sprak (me) aan. Niet alleen de buitenkant was mooi, ik was ook getriggerd door de binnenvoering. Onaangetast en toch vaak gebruikt, het was niet voor niets tweedehands. De stof was nog steeds goed, de merkletters erin gedrukt. Papillon Paris. Wie droeg ooit dit vintage tasje? Waar? In welke periode? Waarom deed zij er afstand van? Onder welke omstandigheden? Hoe belandde het hier in dit kleine winkeltje in Den Haag?

Papillon Paris was in

de jaren zeventig een cultmerk…

Wil je mijn blog steunen met een kop koffie donatie? Ik doneer een kop koffie.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reactie

  1. karin avatar
    karin

    P.S Ik ben erachter gekomen dat Papillon Paris een cultmerk was in de jaren zeventig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten