Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Grote mensen weten ook niet alles.

Hij bekeek een kijkplaat in een boek. Hij vroeg over de ene tekening en de andere tekening, tikte met zijn vinger erop en vroeg: ‘Waarom?’ En ‘Waarom dan?’ Ik kon verschillende vragen van hem beantwoorden tot ik een vraag niet wist. Hij werd stil en keek me niet begrijpend aan. ‘Weet jij dat niet?’ Ik moest eerlijk bekennen dat ik het niet wist.

‘Weet je, ook grote mensen weten het soms niet. Eigenlijk, denk ik, dat veel grote mensen denken dat ze het allemaal weten maar weten ze het niet. Niet alles in ieder geval. En sommige mensen doen alsof ze alles weten, ben even de naam kwijt hoe dat heet, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Ik denk dat heel veel grote mensen, net als kleine mensen, erg weinig weten en dan is het heel goed dat kleine mensen waarom vragen en doorvragen want op die manier leer je. Dus het is heel goed dat je vraagt waarom.’

Ik keek op uit mijn overpeinzing en zag dat het kijkboek inmiddels naast me op de bank lag. Hij was naar de w.c gegaan. …

Wil je mijn blog steunen met een kop koffie donatie? Ik doneer een kop koffie.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

(Aangepast 28/11/20)


2 reacties op “Grote mensen weten ook niet alles.”

  1. Ik word soms moe van al die waarommen in mijn hoofd. En schrijf ze op, zodat ik er regelmatig contact mee houd zonder dat mijn denken wordt afgeleid. Ze werden ook gek van mij als kind en tja, ik stel nog steeds die vraag, bij bijna alles. Het kost mij tijd om antwoorden te ontmoeten.

  2. @Liesbeth: ik geloof dat ik juist meer naast me neerleg. Sommige dingen zijn niet te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten