Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Als de brandweer.

We liepen voorbij het Park. Het was onze dagelijkse wandeltocht want als je de hele dag achter een bureau zit is het onverstandig om niet te bewegen. Vandaag stuurde ik de petitie als burgerinitiatief op naar de gemeente Den Haag. We moesten onderweg even naar de winkel en ik vond het wel een goed idee een taartje te kopen. 283 mensen, buurtbewoners, hulpverleners, mensen uit de zorg, het onderwijs en anonieme burgers ondertekenden de petitie. We hadden 250 digitale handtekeningen nodig.

Als ik me zo druk maak over maatschappelijke dingen, zaken waarvan ik vind dat ze anders moeten of beter dan blijft het makkelijk praten vanuit mijn veilige plek thuis. En ja, veel mensen maken zich druk en kunnen door allerlei omstandigheden niets doen of hebben de energie niet. Ik vertelde onderweg dat ik bij zaken die ik heel belangrijk vind zonder schroom de telefoon pak, mails verstuur, vragen stel en antwoorden wil. Vorig jaar november riep ik dat ik iets wilde doen aan die speeltuinen in de buurt, liefst in heel Nederland en wist niet waar te beginnen. Maar je begint en de weg wijst zich vanzelf.

Terwijl de petitie liep was ik al in gesprek met de gemeente Den Haag. Via Zoom, mails en telefonisch. Zelfs een keer op afstand omdat we de plek wilden zien waar het aangepaste speeltoestel zou moeten komen en om te zien of dit wel kon. Ik heb in die paar maanden zoveel nieuwe mensen leren kennen. Zonder schroom, misschien soms impulsief en als de brandweer ging ik door. ‘En ik krijg daar zoveel energie van.’ zei ik.

Er zijn lijnen uitgezet, het burgerinitiatief is ingestuurd en wordt hopelijk positief opgepakt. Ondertussen heb ik een nieuwe gemeente in Nederland benaderd. Deze gemeente heeft geen SamenSpeelAkkoord maar ze kunnen niet achterblijven toch?

Wil je mijn blog steunen met een kop koffie donatie? Ik doneer een kop koffie.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten