Narratieve methode.

De narratieve methode gaat ervan uit dat de manier waarop mensen hun verhaal vertellen bepaalt hoe ze in het leven staan. Analyseren en bijstellen van deze verhalen kan tot nieuwe inzichten en gedrag leiden.
Het begint soms met een foto uit je jeugd. Een pasfoto, een foto van een vakantie. Of een brief. Een kaart. Een notitie die is gevonden met een authentiek handschrift. Voor sommige mensen is het een flashback naar een herinnering. Misschien kun je een verhaal terughalen omdat je een geur hebt opgepikt. Misschien heb je een dierbaar voorwerp waar je herinneringen aan koppelt. Er zijn talloze aanknopingspunten om te gebruiken en je verhaal te beginnen.

Als je het lastig vindt om je verhaal te schrijven kun je ook een recorder gebruiken om een begin te maken en dit uit te werken. Of je vindt het lastig om zomaar in het wilde weg te schrijven en heb je een kapstok nodig. Dan kun je het zien als een brief met een aanhef. Je praat als het ware tegen iemand. Met de vernieuwde online schrijfcursus met één op één begeleiding begeleid ik jou.

Deze schrijfcursus is een manier om de juiste woorden te vinden, te aanschouwen, te reflecteren en daarna het boek te sluiten. Het is afgerond; een totaalverhaal. Doordat je het hebt genoteerd, er een verhaal van hebt gemaakt, is het losgekoppeld.
Ik hoop dat je deze schrijfsessies ervaart als een avontuur over en met jezelf. Wil je meer informatie over deze vernieuwde online schrijfcursus, mail me dan. Wil je meedoen vanaf 1 september, dat kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten