Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

De samenleving is er voor iedereen .

Ik dacht vandaag maar een ding, en de afgelopen tijd heb ik het vaker gedacht: dat waar je hart naar uitgaat verdient soms geen geld en als het geen financiële opbrengst oplevert vindt men het snel vreemd dat je daar tijd en energie in stopt. Het levert geen geld op. Maar wat ik de afgelopen periode gevoeld heb aan kracht, noodzaak en goede energie is geen enkele opbrengst waard. Het is onbetaalbaar. Wrang is het wel dat er bedrijven en stichtingen bestaan die er wel hun businessmodel van hebben gemaakt en ik dus soms hun werk overneem of met hen optrek. Maar lang kan ik er niet mee zitten. Ik heb nergens belang bij, ik ben totaal onafhankelijk, sta niet namens een bedrijf of stichting te roeptoeteren maar ik douw door omdat ik het belangrijk vind dat niet alleen beloften worden gemaakt maar ook worden nagekomen. En ik sta hierin alleen maar dat is misschien ook maar beter zo.

Ik heb vorige week een brief van de Gemeente Den Haag ontvangen met de toezegging dat er dit jaar nog een aangepaste, toegankelijke speelplek wordt gemaakt bij Park de Verademing in Den Haag. Ik ken de plek nu op mijn duimpje, hoe vaak heb ik er de afgelopen tijd niet rondgelopen, met mensen gesproken, soms met ingehouden adem en frustratie omdat ik weer moest uitleggen hoe belangrijk toegankelijkheid is voor alle kinderen en dat ook hun ouders hierin gekend worden. Hoe vaak heb ik niet gedacht: gaat het wel gebeuren? Mijn petitie liep eerst niet goed en later weer wel. Dankzij iedereen die tekende kon het op de agenda gezet worden. En er vloeit meer uit voort. Dat geeft een onvoorstelbaar goed gevoel.

Ik heb ook gemerkt hoe belangrijk het is om te blijven praten, soms zeuren, uitleggen en mensen erop te wijzen dat het onderwerp inclusiviteit (hoe breed ook) en toegankelijkheid van groot belang is. Er is nog veel mis. De Gemeente Nijmegen en de Gemeente Amersfoort gleden afgelopen weken stevig uit. Gelukkig raken steeds meer mensen betrokken en uiten luidkeels hun verontwaardiging. De samenleving is er voor iedereen.

Deze week zag ik het nieuwe ontwerp. Het wordt mooi. Uitdagend. Toegankelijk voor iedereen. En ik ga door.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten