Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Schreeuwen in de stilte.

Ik wil gewoon makkelijk. Als het er is, voor me ligt, kan ik het pakken. Het is voorhanden; makkelijk. We willen makkelijk. We willen niet nadenken over moeilijk, over keuzes, over iets laten liggen omdat het moeilijker wordt. Het is makkelijker om er niet aan te denken. Waar kleding vandaan komt, of we de vijver en de zeeën vervuilen. We willen gemak, snel, makkelijk. Er rijden fietsers en scooters zigzaggend door het verkeer omdat we snel en makkelijk ons voedsel willen opeten. We willen kleding die goedkoop is want het is al zo duur. We willen makkelijk, we willen niet nadenken over dieren en leed want vlees is zo lekker en we willen als het op ons bord ligt niet treuren over leed want het is lekker en mals en door een kok in een restaurant gemaakt.
We willen gewoon zorgeloos zijn en niet ook nog bezig zijn met waar muziek vandaan komt, wie het maakt en dat je betaalt voor de klanken als je ook goedkoper kunt rippen en kunt luisteren want het is makkelijk om zonder geweten te doen waar anderen ook van zeggen dat ze er recht op hebben. Het is gratis en als het gratis is pakken we het.
We willen wegkijken en we willen gemak. We foeteren op andere landen die de rechten van de mens overtreden maar we halen onze schouders op als het bij ons gebeurt. We kijken weg, sluiten onze oren en zeggen tegen elkaar dat het toch niets uithaalt. We schreeuwen in de stilte want we menen dat niemand ons hoort.
We maken dankbaar gebruik van Facebook en de verspreiders van nepnieuws en geven toestemming om mee te kijken en data te verkopen omdat we bang zijn dat we onze vrienden verliezen als we stoppen met social media. We zijn makkelijk en willen dat volgers ons feliciteren met onze verjaardag. De datum zien zij via een kalender op Facebook. We denken dat we niet zonder kunnen want we zijn bang contact te verliezen. Dan zijn we alleen en dat is niet makkelijk.
We willen makkelijk omdat een keuze maken met gevolgen vooral gevolgen heeft voor ons zelf. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Gewoon niet nadenken over principes en waar je voor staat. We leven nu en onze kinderen ook. Wat er over een eeuw speelt is niet belangrijk, dan zijn we er niet meer. Nee, niet in de spiegel kijken als je je tanden poetst en je make-up weghaalt. Gewoon doorgaan en lekker gaan slapen. Welterusten. Morgen een nieuwe dag.


Eén reactie op “Schreeuwen in de stilte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten