Alaaf!

Lieve Q,

Voor jou gaat alles door en dat is maar goed ook. Zo had je geleerd op school dat er carnaval was en ging je hossen in de aula met de juf. Je had zelfs een carnavalsprinsenmuts op. Ik was stikjaloers! Jij wel! En ik zag aan je gezicht op de foto’s dat je er heel erg van genoot. Jij houdt wel van een feestje.

In een feestwinkel in Den Haag waren er alleen volwassen feestpakken te koop. Een boerenkiel of een tijgerpak voor kinderen was er niet. Ik vertelde dat jij in Brabant woont en papa en mama geen aandacht schenken aan carnaval. ‘Het neigt toch een beetje naar verwaarlozing.’ moest ik kwijt aan de verkoper. Hij was het met me eens.

Gisteren waren je oom en tante op visite en was er toch een beetje carnaval. We bliezen serpentine en er was muziek op de radio. Papa hoste door de kamer met serpentine op zijn hoofd en jij moest hard lachen. Je tante bemoeit zich niet met de opvoeding van haar neefje, daar zijn papa’s en mama’s voor maar als er niets gedaan wordt aan carnaval vindt je tante het toch welletjes.

‘Alaaf!’ riep ik een paar keer. ‘Alaaf!’ riep jij ook.

Jij bent een feestbeest en houdt van gezelligheid. Veel mensen bij elkaar, veel te zien en te horen. Aan tafel toen we gingen eten keek je iedereen even aan, je ogen glunderden. Wat had je het naar je zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten