Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

De sleutelkast.

Zonder erg kwam ik terecht op een retourpagina van een internetsite en zag de foto van de sleutelkast die ik daags na de uitvaart van mijn vader retour stuurde omdat de sleutelkast eerst nog een functie zou hebben maar nu niet meer. Niemand van de thuiszorg zou met de code naar binnen hoeven komen om mijn vader te helpen met zijn zwachtels. Hij droeg die dingen van lies tot enkel en de hulp kwam twee keer per dag om ze af en aan te doen. Totdat ze aanbelde en de deur niet meer geopend werd. Dan werden broer en ik gebeld en steeg het stressniveau tot een toppunt. Het was in die laatste week dat hij leefde.

Het was best een handig kastje, compact en sterk en het zou aan de muur naast de voordeur opgehangen worden. We zouden aan de thuiszorg doorgeven wat de code was en dan was het makkelijk om binnen te komen. Mijn vader lag de laatste week alleen maar te slapen. ‘Ik ben zo moe.’ zei hij. Achteraf waren het misschien allemaal voortekenen. Mensen die gaan sterven slapen heel veel. Ze trekken zich steeds meer terug en willen soms geen mensen meer zien. Hij hield de deur gesloten en sliep.

‘Sleutelkluis met code voor buiten. Wandmontage aan de muur. Met cijferslot. Sleutelkastje speciaal voor gebruik thuiszorg, inclusief montage set. Kleur: grijs.’

‘Artikel(en) retour geaccepteerd.’


2 reacties op “De sleutelkast.”

 1. Mooie tekst. Je blog bracht mij tot de volgende overpeinzing.

  De sleutelkast is nooit gebruikt
  maar puntgaaf teruggestuurd
  was niet meer nodig
  niet langer steunkousen aan
  van lies tot teen en bij het einde
  van de dag weet uit
  ik ben zo moe laat mij nu maar
  tot ook ik word geretourneerd.

 2. Ik zie dit soort sleutelkastjes ook voor klussers.

  Al heeft jouw blog vooral een verdrietige ondertoon.

  Sterkte met jouw verlies.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten