Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

In 2019 zaten we in een trein naar Münster toen de airco uitviel en het steeds warmer werd. Het was vakantie, we vertrokken die dag uit Nederland met een temperatuur boven de vijfendertig graden en het was die hele week al heet geweest. Ik stond tijdens mijn werk gewoon ‘s middags te koken in een bijna dertig graden warme woonkamer van mijn gastgezin die zelf elke ochtend naar hun airco kantoor fietsten.

Jaren daarvoor werkte ik in de buitenschoolse opvang in een provisorisch ingerichte keet met plat dak waar meer dan twintig kinderen elke dag vermaakt moesten worden, ook in de hitte die toen heerste. We faxten (toen nog) naar het hoofdkantoor of er alsjeblieft budget was om ventilatoren te kopen maar het budget was al zo schaars en nee, er mochten geen ventilatoren gekocht worden. We zorgden ervoor dat de kinderen genoeg dronken en konden afkoelen met waterspelletjes. Ouders haalden hun bezwete kinderen ‘s avonds op en wij kregen de wind van voren. Ik verwees naar de manager want die zat in haar airco kantoor administratie te doen.

Wat je niet moet doen met dit soort weer is je opwinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten