We doen allemaal ons best.

Lieve Q,

Vorige week kreeg ik een boekenbon voor mijn verjaardag met een kaart van Grote Panda en Kleine Draak. ‘Ik weet de weg niet.’ Zegt Kleine Draak tegen Grote Panda. ‘Ondanks wat mensen zeggen, niemand weet de weg. We doen gewoon allemaal ons best.’ Zegt Grote Panda. En daar moest ik aan denken, gisteren, toen papa en mama je naar je vakantieplek brachten. Niet logeren, want logeren is maar kort maar een langere vakantie met een eigen plek, eigen bed en lieve mensen die je helpen als papa en mama thuis veel gaan uitrusten. En jij ook, Q, jij mag ook uitrusten. Het was een zware tijd.

Want als je moe bent is je lichaam zwaar en is je hoofd vol. Kleine Draak zegt ook: ‘Ik ben moe.’ ‘Dan is het tijd om rust te nemen,’ zegt Grote Panda, ‘naar de sterren te kijken en een hete kop thee te drinken.’ Ik leg mijn gastkinderen uit dat als je moe bent je net een mobieltje bent dat aan een oplader moet. Papa en mama vinden het verdrietig dat ze je gaan missen maar jij zwaaide toen ze gingen en zei: ‘Dag papa en mama’ en je vond het goed. Ik hoop dat je wervelstormen weg zullen gaan, of dat je andere medicijnen krijgt of iets anders dat zal helpen.

Ik vind het knap, lieve Q, dat je weet wat er is en wat er nodig is. Je bent nog zo jong maar je voelt heel goed aan wat er gebeurt. Ik hoop dat je met je enorme grote nieuwe dierenvrienden die in je nieuwe kamer zijn, de drie meter Lange Slang en Grote Olifant, een fijne tijd tegemoet gaat en dat er nieuwe kansen worden gecreëerd. Ik wil snel bij je op visite komen maar ik stuur sowieso elke week Een Kaart van Tante Karin!

Dikke kus en aai over je bol van mij!

Alle brieven aan Q lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten