in blog

Mijn blog in het webarchief van de Koninklijke Bibliotheek.

Mijn blog, actief sinds ongeveer 2000, wordt opgenomen in het webarchief van de Koninklijke Bibliotheek. Dat is bijzonder omdat niet alleen boeken worden verzameld (mijn boeken zijn ook gearchiveerd, op één na, die breng ik vrijdag persoonlijk naar de Koninklijke Bibliotheek) maar dus ook de digitale sporen die ik nalaat. Niet alleen ik, er zijn tal van bloggers die al langer actief zijn die in de lijst zijn opgenomen. Het is waardevol omdat de oudste website (uit 1992) erin staat maar ook van de Nederlandse blogosfeer. De totstandkoming van de online geschiedenis!

'Het is belangrijk dat wetenschappers ook in de toekomst toegang hebben tot informatie over de digitale Nederlandse cultuur in onze digitale tijd.' (~ uit KB.nl)

In een online discussie kaartte ik het laatst aan. Dingen komen en gaan. Maar een boek is hetzelfde als online content en daarvan is het mooi, vind ik, dat boeken blijven bestaan (ook al raakt een schrijver in de vergetelheid) en mag online content ook blijven bestaan. Het is een nalatenschap. Daarom hou ik van bloggen. Ik vind verhalen belangrijk, documentaties van gebeurtenissen. Het zijn kleine stukjes geschiedenis. En misschien vindt iemand het niet belangrijk en leest het daardoor niet maar iemand anders wel. Het is goed dat er een keuze is. Ik vind het belangrijk dat het gelezen kán worden.

Reageer hier

Reactie

  1. Welkom bij de club! Leuk dat voor ons beiden nu geldt dat ons werk voor volgende generaties bewaard zal blijven.