Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Het verhaal gaat door.

Dat je, door het ophangen van een oud schilderijtje, een verhaal je huis in brengt. Dat dacht ik vanmiddag. Alles heeft een verleden, een verhaal. Niet alleen een verleden, maar door het opnieuw op te hangen of neer te zetten krijgt het een nieuw verhaal. Een nieuw hoofdstuk. Het verhaal gaat door.

Vorige week liep ik door de Kringloopwinkel op zoek naar een vaas. Een ouderwetse vaas, zo’n ecru kleurige kan waar vroeger water in zat om je lichaam mee te wassen bij een aanrecht of aan een wasbak. Ik vond de kan en stond even stil in de volle ruimte met andermans spullen. Ergens in een Kringloopwinkel staan nu ook spullen van mijn ouders. Wie weet wie er een glas of vork of schilderijtje koopt om op te hangen in hun gang of kamer. Je staat er misschien niet bij stil, die oude spullen, maar ik wel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten