Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Voorbereidingen.

De vraag is of het echt heel erg is als je iets op je lijstje vergeet. Ja, een paspoort vergeten als je de grens overgaat, is wel erg. Maar een föhn of shampoo? Is dat erg? Vergaat de wereld als je zulke dingen vergeet? Ik realiseer me dat ik die vraag vaak stel. ‘Is het echt erg? Vergaat de wereld?’ De wereld vergaat namelijk niet zo snel. Als ik mijn haar niet kan wassen omdat er in het huisje waar ik ben geen shampoo te vinden is, was ik mijn haar alleen met warm water. Sommige mensen zullen zeggen dat ze hun haren helemaal niet elke dag wassen.

Maar ik maak wel een lijstje met spullen die ik moet meenemen. De oplader voor mijn laptop is wel cruciaal anders kan ik niet schrijven als mijn laptop uitvalt. Dan is mijn geplande schrijfvakantie namelijk volledig in de soep gelopen en kan ik net zo goed weer naar huis. Maar vergaat de wereld? Nee. Zal ik teleurgesteld zijn? Ja. Boos op mezelf? Zeker. Lang? Ik denk het niet. Ik ben zelden lang teleurgesteld of boos. Het leven gaat door en dus moet ik iets anders bedenken. Zo werkt het nu eenmaal.

Maar ik ben nog niet vertrokken. Nog een dag buitenshuis werken en dan rol ik mijn koffer de trein in. Een paar uur reizen en dan is het de bedoeling om meteen aan de bak te gaan. Met een vast dagritme waarbij ik systematisch te werk zal gaan. Ik heb een plan van aanpak. Er zijn voorbereidingen getroffen. En tussendoor is er tijd voor een wandeling. Maar ook dan zal ik mijn notitieblok meenemen. Ik keek gisteren op de weerapp en het zou mooi weer worden, zeker de eerste twee dagen. Misschien stal ik mijn schrijfwerk op het terras want mijn huisje op de hei heeft twee terrassen. Het is maar waar je wilt zitten, in de zon of in de schaduw.

Ik ben er nog niet maar wel bijna.


2 reacties op “Voorbereidingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten