Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Warm hè?

Wat is het koud. Het is wel erg koud, hè? Wanneer wordt het warmer, denk je? Een aantal weken geleden was dit een gesprek op mijn werk. De noorderwind blies en blies de koude lucht om ons heen. Tijdens het fietsen rukte de wind van achter en voor en opzij de kou zo mijn jas binnen. Het was koud en het werd niet warmer.

‘Pff, ik heb het warm. Het is warm, hè?’

Van de een op de andere dag was de noorderwind weg en hing er een warme deken om ons heen. In de ochtend voelde je het al, dat, al was het pas half zeven, het in de volgende uren nog warmer zou worden. Van de een op de andere dag was er zomerhitte. Gisteren tikte de temperatuur maar liefst 28 graden aan. En dat in Den Haag. Het zou in het zuiden des lands nog warmer zijn.

Mensen willen naar de zon en de warmte. Ze vliegen ervoor naar Italië, Spanje, Griekenland of elders. Het hoeft niet meer. Van de een op de andere dag is het hier snikheet. Weten mensen niet meer of ze nu een jas aan moeten of alleen een t shirt. Het gras wordt kaal en dor. Mensen verbranden omdat ze denken dat de uv straling niet zo sterk kan zijn. Niet zomaar ineens. Er vallen zogenaamde mussen van het dak.

We houden de ramen overdag dicht, gordijnen ook en puffen ons de nacht door. Het is van de een op de andere dag van herfst naar zomer gegaan. Hoe, dat is voor sommigen van ons een raadsel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten