Murmelen.

Een vrouw staat daar, gehuld in een lange nylon jas en met een grote sjaal, vlakbij de boekenkast op de eerste verdieping van De Vries en Van Stockum. Mijn aandacht wordt getrokken naar een tafel met de top tien bestsellers fictie. Als gewoonte zet ik altijd scheve stapels boeken recht. Het boek “Het kleedje van Hitler,” dat meer dan 700 pagina’s telt en op mijn lijstje staat, ligt echter scheef. Deze keer besluit ik het zo te laten. “Ik denk niet dat ik deze leuk vind,” hoor ik achter me. Ik ga ervan uit dat ondertussen een partner, moeder of vriendin naast de vrouw is komen staan, terwijl zij een boek met een opgetrokken neus laat zien. Mijn ogen dwalen over de titels op de tafel, terwijl ik andere scheve boeken weer netjes leg. “Deze leg ik weer terug,” hoor ik. Ik besluit toch even achterom te kijken. Tot mijn verrassing staat de vrouw met de lange jas daar nog steeds alleen, dichtbij de boekenkast, en ze praat zachtjes verder. Ze murmelt over schrijvers, omslagen en kleine letters die ze niet kan lezen. Misschien is het wel prima om in je eentje in een boekenzaak te zijn en een innerlijke dialoog te voeren over boeken. Als je zo je eigen gezelschap en gedachten hebt, heb je geen boekenclub nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten