Iedereen speelt.

UPDATE: Op 1 maart 2021 is de petitie doorgezet naar het college Burgemeester & Wethouders en gemeenteraad.

Kinderrechten

Er zijn nog veel speelplekken die ontoereikend zijn voor kinderen met een beperking. Bij sommige speeltuinen en speelplekken is het lastig om bijvoorbeeld door het zand bij een speeltoestel te komen. Soms is er maar één speeltoestel gemaakt voor een kind met een beperking of is de speelplek helemaal niet toegankelijk. Het wordt dan toekijken hoe andere kinderen spelen of deze kinderen blijven thuis. Dat moet in deze tijd niet meer mogen!

Ieder kind heeft recht op een speelplek! Ieder kind heeft recht op speelplezier met andere kinderen!

Op deze site vind je meer informatie over de voortgang van de actie om bij het Park de Verademing een looppad te realiseren en een inclusief speeltoestel.

Ik ben op zoek naar persoonlijke verhalen van ouders/verzorgers/begeleiders over wat zij tegenkomen als zij met hun kind met een beperking zouden willen gaan spelen in een speeltuin. Helaas is het voor veel mensen onbekend en staan zij er dus niet bij stil wat er allemaal bij komt kijken als je ervoor kiest (en durft) om wel met je kind met een beperking te gaan spelen bij een al dan niet aangepaste speelplek. Er zijn nu drie aangepaste speeltuinen in Den Haag maar wel in uithoeken van de stad. Als je een kind hebt met een beperking is spontaniteit niet vanzelfsprekend en komt er veel kijken bij zo’n uitstapje. Deze verhalen zijn belangrijk om te vertellen zodat er bewustwording komt. Bovendien zijn de ouders en kinderen degenen die het beste weten wat voor een speeltoestel er moet komen en hoe het pad aangelegd zou moeten worden en waar. Ik zou het liefst samen met hen willen overleggen zodat ik het kan meenemen in een plan om het door een raadslid in de gemeenteraad te laten vertellen.

Op 25-2-2021 is de petitie als burgerinitiatief aangeboden aan de gemeente. Wordt vervolgd!

Artikel Konkreet februari 2021

Dank je wel voor het lezen, delen, tekenen! ❤️