Share

Bedelen voor Jasper. Deel 2.

donderdag 30 juli 2009Het geeft een goed gevoel. Dat je daadwerkelijk kan helpen. Ook al is het zoiets kleins als een oproep doen via een medium als internet en je weblog.

'De Haagse evenementenorganisator Karin Ramaker besloot het artikel op haar weblog te plaatsen, rond te mailen en te verspreiden via Twitter. 'Via internet kun je snel veel bereiken.' -- AD.

En dat is zo! Verschillende mailtjes kreeg ik nadat ik zo vrij was geweest mijn weblogstukje onder de aandacht te brengen bij diverse mede-bloggers.

'Ik heb het gelezen en heb geld overgemaakt.' -- Emma Fasol.

Maar er moet me ook iets van het hart. De reacties die gegeven worden op het AD artikel. Het gaat namelijk niet om al die arme kindjes in Afrika en 'er zijn zoveel doodzieke kinderen in Nederland die hulp nodig hebben.' Het gaat erom dat er aandacht gevraagd wordt eens verder te kijken dan ieders neus lang is. Want het riekt hier in Nederland als het gaat om geldverstrekkingen en politieke kwesties. De overheid zegt keihard dat de pharmaceutische wereld daarmee bezig behoort te zijn. Als Balkenende's kind een dodelijke stofwisselingsziekte had piepte hij wel anders. En die hypocrisie kan ik wel schieten. Natuurlijk zijn er veel meer doodzieke kinderen die hulp nodig hebben. Jasper heeft in deze geen voorkeurspositie. Moet je zijn ouders erop aanvallen dat zij alle middelen zoeken en benutten om hun kind te helpen? Zie Jasper als het boegbeeld voor vele andere kinderen met een stofwisselingsziekte. Er bestaat een stichting voor. Als je het niet fair vindt alleen geld te doneren aan Jasper, dan geef ik je het advies eens verder te kijken dan je neus lang is.

Sterker nog, ik ken een oud collega met een doodziek kind, ook een zeldzame stofwisselingsziekte waar onderzoek naar gedaan moet worden, maar dat kind zal zijn derde levensjaar niet halen. En ik ben bewust nu even stil. ...

... ... ... ... ... ...

Wat moeten zijn ouders met reacties als: 'Maar waarom kraait er geen haan naar alle duizenden kinderen die er dagelijks sterven in de Derde Wereld door gebrek aan schoon drinkwater, ziektes of honger?' -- Marjan via een reactie in het AD.

Het zal jouw kind maar zijn, je broertje, je neefje, je buurjongetje. Het gaat ook helemaal niet om welk bedrag je overmaakt. Het gaat om mensen alert maken en aandacht vragen. Op allerlei manieren. Je kunt met z'n allen wel wensen en eisen dat overheden en 'rijke mensen' wat doen, maar daarmee verzet je geen bergen. De ik-wacht-af-methode heeft nog nooit iets opgebracht. Samen kun je bergen verzetten. Ben je boos omdat er kinderen sterven in Afrika? Zet zelf een stichting op. Kom op, mensen, ga niet zitten kniezen en boos zitten wezen omdat je de wereld zo hypocriet vindt en oneerlijk. Doe er wat aan!

Internet is magisch! Het mobiliseert! Het verspreidt boodschappen en berichten sneller dan je tellen kan!

Geef alsjeblieft wat jij missen kan aan:


Stichting Jasper Against Batten
Giro: 8162 88216 (Fortis Bank)
Utrecht.


Alvast dank!

Labels: ,


1:39 PM //
Share

Bedelen voor Jasper!

woensdag 29 juli 2009Vanmorgen toen ik de krant zag liggen werd mijn oog getrokken naar een lief en vrolijk jongetje dat op de voorkant van het AD stond te lachen. Maar dat vrolijke jongetje is niet altijd zo vrolijk want hij heeft de zeldzame dodelijke stofwisselingsziekte van Batten. Hij ziet nu slecht en loopt nog voorzichtige stapjes achter een rollator. Het gaat over Jasper Duinstra, vier jaar oud.Een experimentele behandelingsmethode wordt niet vergoed. Zijn ouders moeten zelf geld los zien te peuteren. Ik was erdoor geraakt en mailde vrij direct naar Stichting Zeldzame Ziekten Fonds dat mijn mailtje doorstuurde naar Suzanne Docter van het AD. Zij belde mij waardoor ik de afspraak met haar heb gemaakt hier aandacht voor te vragen en zo geld in te zamelen voor Jasper.

Juist doordat internet hier snelle wegen bewandelen kan vraag ik om een bijdrage voor Jasper. En geef dit belangrijke bericht door, via je weblog, email, twitter, op welke manier dan ook!

Het artikel kun je hier lezen.
De website van en over Jasper Duinstra.

En geef wat jij missen kan aan:

Stichting Jasper Against Batten
Giro: 8162 88216 (Fortis Bank)
Utrecht.
Alvast dank!

Labels:


12:28 PM //